Noutăți CEC Bank
Aici vezi cele mai recente comunicate de presă și noutăți.
Palatul CEC, iluminat în culorile roz și bleu, pentru a marca Săptămâna naţională de conştientizare a fenomenului social şi medical al infertilităţii
București, 08.11.2024 – Palatul CEC, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, a fost iluminat în această seară în culorile roz și bleu, pentru a marca Săptămâna naţională de conştientizare a fenomenului social şi medical al infertilităţii.
Evenimentul promovează conştientizarea problemelor legate de fertilitate, sarcină, parenting şi protecţia copilului, iar începând cu 2016 este parte a campaniei paneuropene European Fertility Week, ajunsă la a IX-a ediţie.
În perioada 4 – 10 noiembrie 2024 are loc a IX-a ediție a European Fertility Week, perioadă în care Fertility Europe – organizația paneuropeană care reunește 33 de asociații de pacienți afectați de infertilitate din 28 de țări – își intensifică acțiunile de awareness & advocacy pentru cauza celor care își doresc copii dar nu îi pot avea decât cu ajutor medical. Cu această ocazie, Asociația SOS Infertilitatea desfășoară la nivel național a XIII-a ediție a Săptamânii Naționale de Conștientizare a Fenomenului Medical și Social al Infertiltății, eveniment pe care îl realizează în România din 2012 și care din 2016 se desfășoară sub umbrela European Fertility Week.
Palatul CEC a fost construit între anii 1897 – 1900 pe Calea Victoriei, fiind astfel o clădire “martor” al vremurilor în care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918, pe care o sărbătorim pe 1 decembrie. Punerea pietrei de temelie a Palatului de către Regele Carol I şi Regina Elisabeta a avut loc în 8 iunie 1897, aceasta fiind data de naştere a monumentului. Banii pentru construirea clădirii au provenit exclusiv din beneficiile băncii.
Planurile Palatului au fost realizate de Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale, care a fost și arhitect al Palatului Cotroceni. Din comisia tehnică a Palatului a mai facut parte şi Anghel Saligny.